^_^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 29 September 2009

TEST!

MALAM NI
DI MNA??
XTAW....

9.00 MLM

DOAKAN PUTRIII!!

Toodles!

Yayay!

As i woke up...i checked my inbox from my phone...still no good news...i stretched and yawned...sat down at the end of my bed...mumbled about not wanting to go to class....class begins at 2.30pm...dang!...i went to the toilet..and saw a cat..not a kitten but a cat..that suddenly acted like a kitten that was hunger for love...what?...so very annoying...*&%^$%^& cat....

I washed my face...hurm! pimple! pimples! n more pimples! i sighed....huh....20 minutes to go and i still haven't change wear the baju kurung ..i rushed back and changed...suddenly...i received a message...
1 Message received
DKA Syodod

Before reading it, i smiled because, somehow..i knew..today's evening class will be canceled(due to certain circumstances)...and it was true!!!..hahahahha....yay!...

JOM TDO!

Toodles!

SAHABAT...aku rindu kau


Assalamualaikum wbt...(luahan)

Aku hanya manusia biasa yang punyai hati dan perasaan seperti kamu..tetapi, kenapa bila keadaan mula kembali pulih, kau makin menjauhkan diri...sememangnya, aku tersentap dengan kelakuan kamu...aku mohon seribu kemaafan kerana kesilapanku yang terdahulu...aku meneruskan seperti biasa walaupun hati menangis terkenangkan kamu wahai sahabat...aku tidak mampu lagi kini..melihat kamu bergembira seolah-olah tiada apa yang telah berlaku...aku tidak mahu begini..aku ingin kembali seperti dahulu kala...seperti bila aku menangis menceritakan masalah aku kepada kamu..atau kamu datang senyap2 ke bilik aku kerana takut teman bilik aku marah..atau ketika hanya kita berdua yang menyambut hari raya aidiladha...tapi, kenapa sekarang semua lain..kenapa semua tidak seperti dulu?


Baiklah..setelah sekian lama kita hanya dingin, biarlah sahabat...aku faham..aku mengerti dengan takdir Allah swt...mungkin ini yang dirancangNya..semua yang berlaku ada sebabnya bukan? ya..ada sebabnya...kini, aku hanya mampu doakan kesejahteraan kamu biarpun dari jauh...aku doakan kamu gembira sentiasa di samping sahabat2 kamu....aku suka melihat kau tersenyum kerana aku tahu ketika itu kau gembira..Senyum selalu kerana senyuman manis kamu menarik minat ramai yang mengenalimu kan?..hehe...ye..semoga kamu berjaya dunia akhirat dengan izin Allah swt....Di sini aku ada lagu khas untuk kamu wahai sahabat :)


Sahabat…mengapa kau pergi

Tinggal aku sendiri

Kau tahu ku tak sanggup
Sahabat…ingat lah kau slalu

Jadi yang terbaik

Walau kau tak disini lagi
Sahabat…aku rindu padamu

Datang walau sesaat

Ku ingin kan kau hadir
Aku disini dan menunggu

Diam tanpa dirimu

Kau tahu ku tak bisa

Beranjak terbang dan melayang

tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah
Toodles!! :)

Saturday, 26 September 2009

Ketika ini...aku memikirkan....

Sedang aku duduk di hujung katil sambil menaip laptop yang terletak di atas iron board dalam bilik aku...aku terasa sayu dan sedih....sedang aku berjuang matian untuk kukuhnya sesuatu yang aku amat sayang..rupanya...perkara yang lebih penting telah aku abaikan...aku sedih sangat...memang...orang ramai cakap aku xpatut teruskan...dan kalau diikutkan hati...aku sudah mahu berhenti "bermain" permainan yang seolah2 tiada garisan penamat...
Aku terfikir...sedang aku nasihat orang..sedang aku menegur orang...sedang aku bekongsi ilmu dgn orang...kenapa aku tidak buat dengan mereka? Ye...mereka? Siapa MEREKA ni put??
Golongan yang amat penting dalam hidup aku...bila aku tegur mereka...susah sekali nak dengar...aku terasa...memang aku terasa..kerana aku sangat jarang dengan MEREKA...aku sayang MEREKA....ini yang berlaku..memang adat hidup macam ni sebenarnya...aku terima semuanya...kerana MEREKA lah yang akan membantu aku bila aku susah...itu aku pasti...cuma...aku hanya ingin yang terbaik untuk mereka...teguran aku seolah terlalu keji dan MEREKA xambil serius dan sering memperkotak katikkan kata2 aku...tidak mengapa....aku hanya senyum..
Benar..hidup ini perlu dinikmati...tetapi..berpada2...semua yang berlaku ada sebabnya...dan itulah yang sering aku terapkan dalam minda aku...bukan cliche...cuma rasional...kita di dunia sementara...akhirat kekal abadi...aku takut sebenarnya...aku takut sangat...jika diikutkan pengalaman..aku sangat jahil dulu(tidak perlu lebih lanjut)...sekarang, aku tidak pernah keluarkan statement aku ni "perfect"..aku xdelah baik mana...cuma...xdelah sejahat orang yang jahat...
Bila aku renung awan di siang hari...aku terkenangkan semua peristiwa dulu...ada yang menyebabkan aku menangis...aku yang membuat ku tersenyum...Usia aku yang baru mencecah dua puluh ni telah banyak aku lalui...bukan untuk membanggakan diri...tetapi ikitbar....
Ayah...(Al-Fatihah buat arwah)....ayah telah banyak ajar aku erti hidup...tapi, aku buta dan ***** untuk memahami...aku suka memberontak...ketika aku diberitahu ayah sudah tiada...aku terdiam...kenangan yang tidak akan aku lupakan sampai bila2...menyesal da xguna...ayah da xde....ibu seorang yang sangat tabah menerima semua ni...dari 0 ttg pengurusan hal2 bank semua..sampai menjadi antara yang pakar..hehe...love u mummy...rindu ayah....
My siblings...love them to death...mereka lah tempat aku mengadu...walaupun kadang2 geram je rasa...bila difikirkan...sayang dorang...kakak aku yg sangat garang bila marah, tapi sangat baik bila hepy....ameer...adik lelaki aku yg teramat degil..tetapi seorang yang pandai menasihati...dan ueen...yang paling bongsu...seorang yang cepat emo...tapi dialah penghibur keluarga...selalu buat orang gelak...sengal tul...
Fatin, kazen aku yang paling rapat...setiap bulan dtg umah..hehhee...xdelah stiap bulan...cuma macam selalu la gak...best fren aku dari kecik...rahsia kami dari kecik sampai skunk simpan...hehehe...kami da berjanji..kalo terbongkar...kami leh bunuh satu sama lain..hehehe...xmingkin kot..ngee...teah sengal...sesengal ko..ko tetap jadi penasihat aku kan...hehe
Ain..sahabat aku dari sem 1...1st yang aku kenal..dia lah...mula2 ...lemah lembut...baik sesangat...sampai dalam fikiran aku "ko xpenah wat dosa ke??"...begitu sekali...huhu...innocent girl...sayang dia..sebab dia jujur...sampai skrg kawan...kekal taw ain!
Syud n Zana....double trouble....sahabat2 baik aku juga....dorang ni...aku berkwan dari sem 1 gak...muka mcm ain...innocent...yang bezanya...ain betul, dorang tak..haahha...tapi, dorang ni memang sekepala dgn aku n memang syg korang weyh...thanks sebab kawan dgn aku...sokong aku...love ya guys!!
Naji...nama yg aku rasa aku je panggil kat kelas...sahabat aku yang da macam adik...sayang dia...manja...suka suh aku picit kening..yup kening...dia ni cepat pening...hehehe...dia la tempat aku mengadu nasib...cinta? yup...tempat aduan cintaku..hehehe...sahabat...semoga kita tetap kekal baik...syg ko naji..hehe...nnt ak sampai umah ko yek..Susah senang aku...susah senang dia gak...vice versa..hehehe
B...sahabat aku dari sem satu gak...ramai2...aku rasa dia lain cikit...cara dia menjadi sahabat aku cukup berbeza...aku sayang dia sangat...mungkin, keadaan tidak mengizinkan untuk kita kekal sebagai sahabatkan b...xpe aku faham...cuma aku doakan yang terbaik utk ko dan keluarga ko...take care...whatever happens..u will always be my best friend...
Wani, Cmon, Nad n Pika....dak 4 orang ni sama sengal dgn syud n zana...tapi best gilak lepak dgn dorang...happening...wani yang terlebih jujur...cmon yang cumel....Nad salah seorang penasihat aku... pika yang otai...tapi muka baik..hehehe..friendship forever ya!
Dak kelas DKA sesi julai 07...thanks taw...seronok kenal dgn korang....
JPK...JPK yang da lama terpahat dalam jiwaku....JPK...my beloved...aku bermula dengan JPK...hidup dgn JPK..insyaallah...tamat poli dengan JPK...Senior dulu dan semasa...thanks..adik2 ku..teruskan perjuangan...
Si dia...aku rindu kau...rindu sangat...tetapi, mungkin ini yang terbaik...ingatlah..kenangan kita itu akan terus terpahat dalam otak aku..aku sayang kau...hehe
Fitri...aku kenal ko da lama...berpisah jauh lebih lama...dan baru mahu bermula sgt sekejap..tuhan lebih sygkan ko kan...Aku redha dengan apa yang terjadi...(Al-Fatihah buat arwah)
Hidup-hidup....karma....
Memang...siapa bilang hidup ni mudah weyh?? No one...except maybe those who have such perfect life might deny..but, i can assure the total of deniers!..hehe
Bnyak sangat yang telah aku lalui....
APA PUT??!! APA YANG KO DAH LALUI TU??!! CITE AHH...GEDIK TOL!
Sorry..i won't and will never...my blog is way too exposed to the outside world...Biasalah...semua orang ada masalah...dan aku sekadar berkias di blog aku..kerana macam ni pun aku da rasa sedikit puas....hah! let out a bit....burn the rest!.hahahha...Aku sayang semua yang mengenali aku...dan terima kasih kerana sentiasa mengikuti blog aku...
TOODLES!

Monday, 21 September 2009

Raya Pertama+kereta= ACCIDENT??!!

Assalamualaikum semua...okay..the first day of eid should be celebrated with fun n joy ...but...my first of raya turned out to be "a not so horrific accident, but i wouldn't want it to happen again" accident...yup...we got hit!...The chinese guy who "langgar" our car...actually twist the story of what really happened to the police!





Yup..he actually lied and claimed that we "langgar" him....sengal aite!(gila rojak)...huhuu....yup...i was totally angry and it was definitely a mood spoiler...we spent almost a day juast at the police station to lodge a report...long story short...everything was settled after...the chinese guy had to pay the damages(even if he refuses to!)...hahahha..padan muka...geram je...boleh pulak putar belit citer...and come up with a new one...memang kurang ajar betol....not only that, he claimed that his wife is currently mentally ill...(well, i think he did not want his wife to be the witness of the scene....)...my brother almost swing a knuckle punch..but we manage to control that boy...it was a totally frustrating first day of raya....



STILL...after all the commotion...we(kakak, atin,me,ueen)decided to catch a movie....we wanted to watch final destination...but, it was at 8.00 pm...too late!...we q'd but still haven't decide what to watch...as we reached the ticket booth...we ended up watching MOMOK THE MOVIE.....uuuuu.....totally not creepy...but funny....(silly funny)...tapi...still..ala2 la je...huhu..


K thats all for now...toodles~~

Saturday, 19 September 2009

As always....CRAMPed!...ouch....


I woke up on my comfy bed...and sat ....hmmm....i thought....i have been in many "failed" relationship....the last i almost been in passed on...Allah rest his soul...i closed my eyes....wish i was with him....i wonder how is he now...(currently)....yes...how about that friend of mine u might ask?...well..is not that i don't love him anymore...because i do...it is just that...i need more time to be thinking about me n him relationship...and..i dun wanna hurt him...he's too nice...me? like a heartless *****...huhu....well....


Sometimes...i do wonder...why do i keep having the same fate in EVERY relationship i've been one??? Come to think about it...practically...i played a certain part in actually "ruinING" my relationship(all)...but, it is for a good cause...I tried to keep quite...but it was hard for me...so i tried to be honest...ouch..that hurts!....so...lay low putri....i said...and i will....to that MR.MY FUTURE HUBBY....I will be waiting for you...maybe we never met...or maybe we had...or even we already knew one another....fate is in god's hands....and...i leave it to destiny to decide...


How love play a crucial part in one's life...it is urs to decide how good or bad is it....


TOODLES!

Friday, 18 September 2009

Wednesday, 16 September 2009

Happy Birthday Mummy Dearest!!

15.SEPTEMBER...Bday ibu...sayang ibu...happy2 and smoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...syg ibu..kami sayang ibuu!!!.....mwahh....

Tuesday, 15 September 2009

MOHD FITRI BIN ........

Setelah mengenalimu..ku rasa kelainan dalam diri...kerana engkaulah menjadi pilihan ramai....aku hARap sangat kau cepat sembuh..tapi, mengenangkan kemalangan itu berlaku ketika kau bersama gadis itu...hati menjadi marah yang teramat......Aku hanya insan biasa..aku hanya mampu berdoa....
Allah SWT Maha Adil, pengasih lagi penyayang...pengampun....Aku harap...kau diampunkan Fitri....

Thursday, 10 September 2009

Huahuahuahua....hari sengal!Thanks kengkawan!














Aku berlari ke jabatan pengajian am...(sebenanya berjalan dalam keadaan yang laju)...takut terlambat...pening kata xdpt dtg sebab xde transport...xpelah...dugaan kan..demi menaikkan nama kelas...aku pegi sorang2...nampak lect b.i kesayangan aku...ngee....aku da la comot gila...bru balik kelas la katakan...full class...huhu...tapi start kul 10..ngee....xpe2...k..aku teruskan...sir tnya aku mana pening..aku bg tau la yg dia xdpt dtg..tetiba dia tnya aku.


"da ready ke?"(in english)"


Aku cam blur sengal ubi...ready pe plak..katanya practice..


"nevermind...come in..




aku pon ikot je...huhu...then nampak kat opis JPA bahagian bahasa inggeris ramai pulak yg speaking...mcm tgh practice...tp practice yg lain macam...practice yg mempunyai wajah untuk bertanding!





Aik? Aku cam pelik ...pehal lak ni.,.bingai tol...rupanya time aku dtg tu la pemilihan utk wakil poli...utk elocution...aku sumpah ingat lambat lagi...memang x terpikir bertanding hari ni...






sesengal aku pon masuk xbersalah



"u r contestant num. 6 ya putri"


Wajah blur ku...agak lama bru respon...sengal...


"skrg yg keberapa miss????"







"EMmm...Contestant num 4...


Adoyh..meman xleh blah..aku xprepare langsung deyh...hampa nya dak kelas nnt..aku nak gak menapak sampai ke sabah...tp..time tu memang aku yakin aku kalah...keliling aku sume cakap omputih je...adeyhhh..



Aku dgn xpegang pape sebab kertas yg diberi kosong...men bedal je kat depan tu...pom pang pom pang...abeh 3 minit...da bunyi loceng pon aku bedal je...hehehe....sampai habis ayat aku...aku blah...n duduk....fuh...confirm last...




Da habis sume contestant...sume diminta kuar...aku memang confident aku kalah doh...redha..aku wat muka kat sir...dia sengeh2...maw xnya...katanya practice...sedihhh!!

Kita org dipanggil masok...aku yg paling lemah...hampa dgn apa yg berlaku!....huhu...announce je winner...


First prize boy n gurl....







Nama aku lak naik!...time tu syok ngumpat dgn lect b.i sem 2...hehe....alhamdulillah.....aku berjaya di peringkat pertama....dan aku akan ke SABAH!...2nd 3rd 4th 5th consolation prize winners are all great too....congrats to u guys ......for my achievement...thanks to my mummy....also thanks kepada dak kelas yg xberhenti2 support aku dari belakang...sayang korang sesangat!!!!



Insyaallah...Aku akan wat yg terbaik....




Toodles!!

Wednesday, 9 September 2009

SoMeThInG ThAt pOpPeD OuT Of mInD 10 SeCOnDs AgO



Okay...it has already been two months for the new semester and it is indeed a tough semester for me...so many things had been going on and off lately...like what? im sure u know...its not like im not taking part in this battle of the "..(if i may say..hehe)...its just that theres too many other things to be thinking about..sure..being banged like that publicly did make me feel soo....(no need to mention)..but..come to think of it..there are some things that we need to think...other points of view..we cannot judge ourselves...but the people around us will...agree? im sure u will...because this i what were supposed to be..


Im Not trying to be judgemental...its just that..i wish everything will be baCK TO NORMAL...hope so...and will always do...to the 'anonymous' guy/gurl who " my friend's blog..i applaud for ur braveness to say like that publicly...thats all......and..if u have ideas to be a better(perfect) person...do come forward and share ur knowledge...sharing is caring....ALSO..being perfect has never been easy...we have our weakness...anyways...i wish everything will be okay...fyi, my friend appreciate ur":)


To my friend...we have been in this together like forever...be strong...don't act too hasty...focus on ur study and i wish u all the best...love conquers all is not true!hehe...love ya buddy..


For the coperation with Persatuan Ukhuwah...JPK members would be glad to help.....GIVE N TAKE IS A JOURNEY TO HAPPINESS.u guys do helped us in so many ways...n we appreciate the sincerity u gave us....May Allah bless each of our activities and may this relationship with ur party grow strong everyday..InsyaAllah...


JPK has been in my 'blood' for the past 4 semester..this semester is the 5th semester i let myself into this crazy work....i dun care what people say..because i love JPK...and i wish the best for all the members...for all my family...


TOODLES!

Tuesday, 8 September 2009

LUAHAN AKU KEPADA DIA...

si realmente quieres a alguien, lo único que quieres para él, es su felicidad, incluso sí no se la puedes dar,,,
YO ESTOY AQUI PARA SIEMPRE POR TU CORAZON....YO REALIDAD QUE ES MUY IMPORTANTE...Y..TU ES EN MI CORAZON...MI VIDA...
Siempre necesite tiempo para mí.Pero nunca pensé que te necesitaría cuando lloroTe hecho de menos...Estábamos hechos el uno para el otroYo estoy aquí para siempreTodo lo que alguna vez quise era para ti.Me cuesta respirar...
biar..mungkin ada yang xfaham..biar xfaham..aku luahkan je apa aku rasa sebab aku rindu dia!

Keadaan yang tidak stabil..salah aku?

Sedang aku menghayati keindahan malam...aku ternampak seekor kunang2...4 sem aku kat cni(satu sem l.i) first time aku nampak kunang2..memang aku nampak...tapi, kenapa tetiba ada...then...BANG!...iDEA dalam otak aku masuk masuk dan terus masuk...yes...ini yang nak aku lakukan sem ini...hehehe...aku akan ubah ckit la diri aku sem ni..sebenarnya dari awal aku da terpikir nak wat..cuma...mula2 agak tekanan sedikit ye..hehehe...sekarang...i found my own way to be 'the new me'...what is it? what is it? u might ask...my answer...just wait dear...without your notice( might) u will see changes...hahahaha...think outside the box...yesss
Toodles!

Thursday, 3 September 2009

Mana sahabat aku...


Aku ke kelas...aku berjalan...sorang2...aku teringat suatu ketika dahulu...semua nya best je..amat seronok...tapi sekarang...aku rasa macam lain...lain sangat..ye...aku sering dengar..


"Jangan terlalu ikut emosi..."


Memang aku cuba...tapi..mungkin anda, anda dan anda xrasa macam yang aku rasa...sedih sgt...memang aku tahu dan ambil semua yang berlaku dari segi yang positif..tapi, aku adalah aku..dan xmampu jadi yang lain...


Aku masuk dalam kelas...aku senyum...kerana kita mesti gembira bila timba ilmu..kita kena minat..dan aku sedaya upaya utk belajar..aku betul2 inginkan perubahan dalam hidup aku..cuma kadang2 aku rasa aku da xde sokongan yang aku ada dulu...lama sangat xbertegur..aku sedih sgt sebab sampai sekarang aku masih belum bertegur...aku seperti hilang kata2 semangat utk aku...


Kawan2 aku semua bergelak tawa bersama..tapi, kenapa aku xboleh bersama mereka di saat itu? Kenapa aku bukan lagi bersama mereka? Aku tanya...bukannya aku xde jawapan..cuma aku tersentap dengan apa yang telah berlaku...aku akui kesalahan aku...dan aku minta maaf sgt...


Disini, aku amat berharap keadaan mampu kembali sepertia sedia kala...aku rindu untuk tidak jauh dari kau...


Malam ni, aku nampak...still macam dulu...biarlah...tadi ada perjumpaan kat P.I...perihal program bubur lambuk serta forum dan juga ceramah(keesokannya)...Aku harap semua berjalan dengan lancar dengan izin Allah swt...


Insyaallah..bila kita buat sesuatu dengan keikhlasan hati...pasti segalanya akan lancar...


Terima kasih sebab sudi meluangkan masa membaca blog saya...


Toodles!

Tuesday, 1 September 2009

Hot chocolate and mint.....Soothing..


As i followed syeira for "sahur"...i realised that it has already been more than a week since we started to fast....sungguh cepat masa berjalan...memang cepat...sedar xsedar....da seminggu peristiwa tu berlaku n until now we haven't spoken to each other..yup...rindu gak la....k....xpe...abaikan...ehehhehhehe....


K....back to the 'bersahur' part...ku berjalan menuju ke cafe...tapi, mmg aku xselera nak makan apa2..kecuali minum air milo ais...yum....aku nak kejut jiha...tapi, xbg tahu dia awal2...keciAN pulak men redah je kang....xpe naji...esok kita gi sesama...lagipun...sahur ni...syeira yang kejot aku...sem ni rajin kawan kita tu turun sahur...hehehhe....


kat cafe td...satu kedai je bukak...memang penuh...lagi la xde mood nak makan...aku teman je Basir.....then aku pun nak gi bli air....time aku byr...syeira dgn muka sedih(ala2) dtg menuju ke aku dgn sebungkus nasi....


" Ramai sgt laki....aku sempat amek ni je...(nasi putih sahaja!)...."


Aku gelak la tgk syeira..kalo aku jd dia pun aku blah...pnoh jejaka2 kat Enak rezlin(satu2 nya yg bukak)...hehehe..then again...dia tetap g beratur balik...n sempat amek ikan 'jaket' sambal.....hehehe...alhamdulillah...


Thats all that i felt to blog for now...


Toodles!