^_^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 10 May 2015

Hari ini.. rindu lagi


Khairul Anuar Ahmad.
Semakin hari semakin besar anak kita dalam perut ni sayang..
Bila kita nak hidup sama2 sebumbung?
Bila kita setiap hari dapat makan sama?
Bila kita nak cari barang anak pertama kita sama2?

Hati ini sangat rindu pada awak...
Setiap malam bila baby mula gerak2.. 
Rasa sayu tanpa awak nk tgk n rasa pergerakan anak kita...


Setahun lebih berjauhan... 
Bertahun2 dlu juga berjauhan..
Tetapi sy tetap sabar and sentiasa menanti kepulangan awak..

I love you papa. 

lots of love from your wife..


Thursday, 16 April 2015

Nak masuk 6 bulan :)

Alhamdulillah.. my baby blimp besar dhh... hari2 gerak sana sini.. ibu nk wt thesis pun kne layan la kenss.. syg bby

suami masih jauh..mencari rezeki demi isteri anak..

rindu..

3 mggu lagi nk selesai bagai.

semoga dipermudahkan..

next week presentation thesis.


Thursday, 9 April 2015

Hidup sebagai pelajar semester akhir dan preggy :)

Waktu kian berlalu.. hampir tamat perjalananku bergelar seorang pelajar kejuruteraan awam .. yang paling best..ada peneman setia. alhamdulillah.. hujung sem lepas aku di sahkan mengandung.. 9 bulan mendirikan rumah tangga.. akhirnya Allah berikan kami hadiah terindah..

hari ni cukup 22 minggu aku preggy.. dan hari ni juga rasa berat je badan.. baby ibu makin membesar kan..

suami aku masih berjauhan...rindu sangat kat dia..

bila baby bergerak2 dalam perut mesti aku call suami aku..excited rasa...tp sedih sbb xdpt kongsi kegembiraan dekat2..dalam phone je lah jawabnya..

sebelum birthday aku dlu.. suami aku dtg unisel..surprise katanya.. terkejut sgt..dari pontian dia dtg..direct to bestari jaya.. terharu sgt.. dia lah yg terbaik utk aku.. dia taw dia xdpt balik masa bday aku..dia dtg awal...

bila jumpa.. mesti dia akan usap perut aku and kiss perut.. katanya rindu baby jugak.. bila jauh mcm ni..rindu nya...

sem akhir ni.. banyak sangat kerja.. kadang2 lupa ada si kecik.. smpai xmakan nk siapkan kerja....tp skrg bby tendang2 mmg dah jelas rasa.. so igt..hehe...

cepat je masa berlalu.. aku lagi 3 mggu nk final.. habis final.. habis la aku belajar..in shaa Allah...moga2 gitu lah..


gambar terbaru.. masa sebelum bday aku dulu.. si kecik makin nk menampakkan diri.. ni dh nk masuk 6 bulan.. mula rasa mengah2 bila naik turun tangga..

kerja ujung2 sem ni mmg bnyk sgt2... tp baby blimp teman ibuuu.. yay.


Sunday, 8 June 2014

4 bulan menjadi isteri yang sah

Assalamualaikum. salam sejahtera. ^_^

Kehidupan berumah tangga memang sangat2 indah. saya amat amat senang dengan setiap saat saya bersama suami saya. kami kenal pada 2010. masa tu aku baru sahaja habis belajar diploma.. 4 bulan aku berkenalan dengan dia..akhirnya kami membuat keputusan untuk jumpa. awal2 kami nak jumpa juga..dia jumpa dengan ibu saya..first time jumpa saya..terus jumpa ibu juga.. alhamdulillah ibu pun okay..
gambar pertama kami bersama. hehe. lepas pertemuan pertama..kami bertukar2 gambar. 

kami berkawan selama setahun lebih .. masa tu saya masih mencari2 tempat utk saya sambung belajar.. pada awalnya UKM menjadi pilihan..tapi.. saya tahu saya belum capai tahap student2 sana..banyak berfikir..sy dpt surat tawaran dari unisel. tanpa fikir panjang..terus accept. Masa tu..saya betul2 nak start a new life..a new book. kehadiran kai dalam hidup saya memberi saya ruang untuk lebih tenang dan fikir sebelum bertindak.. dia banyak nasihat saya... dia seorang yang baik dan penyabar.. dalam hubungan pasti ada dugaan. lagi2 jarak jauh.. tidaklah saya maksudkan kami selalu bergaduh.. cuma salah faham..malah..ada suatu ketika..kami hampir berpisah..gara2 diri saya yang terlalu inginkan perfection. well, nothing is perfect...that is why i have you to fill my imperfections right abang? ^_^.. lama2 kami berkawan.. ibu mula soal tentang hubungan saya dan kai. sebenarnya saya dengan kai memang jarang sangat jumpa.. tetapi hari2 communicate through phone.. tu yg ibu perasan and tanya,, saya serius ke dengan dia. mula2 saya memang tiada jawapan..and tertanya2 diri sendiri..."AKU SERIUS KE DENGAN DIA? "... selama saya berkawan.. dia lelaki pertama yang buat saya rasa selesa menjadi diri saya sendiri.. dia tidak pernah arah saya itu ini.. saya ni pulak jenis fikir.. 'belum kahwin lagi kot..kenapa nk arah2?'. alhamdulillah kai bukan macam tu. tetapi yang pasti dia akan sentiasa ingatkan saya tentang solat. yes.. he is that kind of guy.. alhamdulillah lagi.

antara rutin kami.. saling berkongsi gambar, gambar ni dia send selepas kami berjumpa. sebelum ni muka dia pun saya tidak pernah tengok.


Khairul Anuar Ahmad. Tu nama dia. Okay...dalam jarang kami jumpa..ada satu masa dia ajak saya ke rumah nenek dia di pahang...pergi dengan adik dia yang saya panggil angah sekarang. okay lah..masa tu sy fikir balik hari..ye lah..tak manis kalau tidur di rumah keluarga lelaki..lagi2 saya memang takde ikatan apa2..malu sangat2. masa dalam perjalanan ke sana.. hari semakin gelap..sy masa tu duduk belakang... sy tak terfikir jauh nya rumah nenek kai.. kami smpai lewat malam...lagi lah saya malu..masa tu sy pakai jubah.. bukan apa..jubah antara baju yang paling senang and kebanyakannya tak perlu digosok.. first time jumpa nenek kai..garang..mau tak nye..cucu dia bawak anak dara orng dtg umah tgh2 malam.. serius..malu sgt sy...nasib angah mmg ada skli..kalau takde angah..mmg sy xikot lah..akhirnya..terpaksalah sy bermalam di rumah opah( gelaran kai pada neneknya). paling sy tidak akan lupa..esoknya hari pertama puasa...yes..mlm tu sahur utk first ramadhan.. alahai...sy mmg tak boleh tdo..ye lah nebes sebab tdo dgn nenek kai.. masa tu kai gelak je tgk sy.. jujur..sy ni pakai kain batik agak tak boleh cikit.. opah hulur kain batik and baju kurung lama.. waduh...terpaksalah... 

Esoknya sahur...malu nya..takde ikatan masa tu dah tdo umah opah..memang malu..tapi ni semua memang tidak dirancang..tp xtw lah kalau mmg kai yg rancang! hmmm... apa pun..sy happy sbb sy berpeluang utk kenal dengan opah kai.. lepas subuh..sy borak2 dengan opah..dalam tegas opah..ada sense of humor gak..hehe.. rindu opah..opah kata kaki dia sllu sakit...tu jarang nak jalan jauh..in shaa Allah opah..ina doakan yg terbaik utk opah...sebelum balik..opah bekalkan tempoyak yang banyak sgt and buah2 yg meriah sgt2 kt belakang umah..alhamdulillah rezeki..

nah tempoyak opah. homemade lagi. (picture resembles the tempoyak given to me.. credit to google)

September 2011..ketika itu saya sedang sibuk cari barang2 nak sambung belajar..dulu masa diploma..habis hilang...setahun lepas la katakan... sehari sebelum sy akan ke unisel untuk daftarkan diri.. malam tu kai dtg rumah skli selepas kami sama2 cari barang untuk sy smbung study.. borak2 dengan ibu and uncle.. kai luahkan niat dia utk ikat tali pertunangan dengan sy..yes..agak terkejut..tapi pada masa sama... bersyukur... dia serius betul dengan sy.. ibu and uncle setuju..bulan 6 bertunang tahun seterusnya... alhamdulillah...

saya dan kai bertunang pada bulan june.. 23.6.2012. alhamdulillah semua berjalan lancar..masa tu..ok..ini serius..saya dah ada bakal suami...tak perlu cari lagi.. 


kai tidak naik ke rumah masa kami bertunang. jadi memang tak de pic dia sepanjang majlis berlangsung.. edit je lah. ibu pun memang tak bagi..belum halal lagi..


Tempoh pertunangan selama setahun 6 bulan memang sangat2 mencabar.. niat nak percepatkan lagi tarikh nikah..tetapi sebab sy masih belajar,,banyak sgt kekangannya.. tawa suka duka semua ada..semua saya rasa masa menjadi tunangan orang.. tetapi kai tetap sabar dengan kerenah saya...alhamdulillah...pada bape hb sy tak ingt ..kami buat pre wedding photoshoot..alhamdulillah berjalan lancar.. semua berlangsung di putrajaya..cantik..tp panas nya masa tu...cair gak makeup.. nasib profesional photographer pndai capture.. mmg worth it..pic taken by azrizainul





pada tarikh 7 februari 2014...saya putri salina rais binti ismail sah menjadi isteri yang halal buat khairul anuar bin ahmad dengan sekali lafaz.. alhamdulillah.... tema pernikahan kami biru.. biru langit bak kata tok kadi masa tu... bahagia nya masa tu Allah je yg tahu.. di dalam masjid masa tu.. sy menangis masa saksi setuju sah lafaz suami saya masa tu..macam tak percaya saya menjadi isteri kepada kai.. i love u abang,



Majlis resepsi saya dilangsungkan esoknya... tema biru jugak..songket style..meriah and alhamdulillah..kawan2 skolah dari skolah rendah ke menengah , teknik seihingga lah masa sy diploma and masa praktikal..semua datang..cikgu2 skolah..teacher rajiah ..cikgu paling garang havoc kat pelamin..happy sgt masa tu..sy pandang suami..suami senyum..yes atas pelamin..syukur...





Majlis bertandang seminggu selepas majlis saya.. meriah..rewang orang kampung lah katakan..sy pulak memang first time rasa suasana rewang kat kampung.. best..tapi penat sgt2..smua pinggan mangkuk kuali kami basuh...alhamdulillah ada suami di sisi.. bila penat tgk dia.. ke sana ke sini angkut khemah lah apa lah..smua dia..my hero..syg abg..pics masa bertandang taken by haziq.. nice sgt shot. love it!

















Semalam 7 hb 6 2014..genap 4 bulan sy jdi isteri..ye baru 4 bulan..tapi the best ever..i love my husband so much.. khairul anuar ahmad.. i love u..tq for ur endless love...




Thursday, 31 October 2013

Pre wed pics :)


Assalamualaikum :)

Just wanna update some of my prewedding pictures taken few months back

photographs credit to : AzriZainul Photography .. they are totally awesome and professional..beautiful shots and im impressed! tq abg azri!

Photos were taken at PICC, Putrajaya of course.. beautiful scenery indeed. Enjoy