^_^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, 26 September 2009

Ketika ini...aku memikirkan....

Sedang aku duduk di hujung katil sambil menaip laptop yang terletak di atas iron board dalam bilik aku...aku terasa sayu dan sedih....sedang aku berjuang matian untuk kukuhnya sesuatu yang aku amat sayang..rupanya...perkara yang lebih penting telah aku abaikan...aku sedih sangat...memang...orang ramai cakap aku xpatut teruskan...dan kalau diikutkan hati...aku sudah mahu berhenti "bermain" permainan yang seolah2 tiada garisan penamat...
Aku terfikir...sedang aku nasihat orang..sedang aku menegur orang...sedang aku bekongsi ilmu dgn orang...kenapa aku tidak buat dengan mereka? Ye...mereka? Siapa MEREKA ni put??
Golongan yang amat penting dalam hidup aku...bila aku tegur mereka...susah sekali nak dengar...aku terasa...memang aku terasa..kerana aku sangat jarang dengan MEREKA...aku sayang MEREKA....ini yang berlaku..memang adat hidup macam ni sebenarnya...aku terima semuanya...kerana MEREKA lah yang akan membantu aku bila aku susah...itu aku pasti...cuma...aku hanya ingin yang terbaik untuk mereka...teguran aku seolah terlalu keji dan MEREKA xambil serius dan sering memperkotak katikkan kata2 aku...tidak mengapa....aku hanya senyum..
Benar..hidup ini perlu dinikmati...tetapi..berpada2...semua yang berlaku ada sebabnya...dan itulah yang sering aku terapkan dalam minda aku...bukan cliche...cuma rasional...kita di dunia sementara...akhirat kekal abadi...aku takut sebenarnya...aku takut sangat...jika diikutkan pengalaman..aku sangat jahil dulu(tidak perlu lebih lanjut)...sekarang, aku tidak pernah keluarkan statement aku ni "perfect"..aku xdelah baik mana...cuma...xdelah sejahat orang yang jahat...
Bila aku renung awan di siang hari...aku terkenangkan semua peristiwa dulu...ada yang menyebabkan aku menangis...aku yang membuat ku tersenyum...Usia aku yang baru mencecah dua puluh ni telah banyak aku lalui...bukan untuk membanggakan diri...tetapi ikitbar....
Ayah...(Al-Fatihah buat arwah)....ayah telah banyak ajar aku erti hidup...tapi, aku buta dan ***** untuk memahami...aku suka memberontak...ketika aku diberitahu ayah sudah tiada...aku terdiam...kenangan yang tidak akan aku lupakan sampai bila2...menyesal da xguna...ayah da xde....ibu seorang yang sangat tabah menerima semua ni...dari 0 ttg pengurusan hal2 bank semua..sampai menjadi antara yang pakar..hehe...love u mummy...rindu ayah....
My siblings...love them to death...mereka lah tempat aku mengadu...walaupun kadang2 geram je rasa...bila difikirkan...sayang dorang...kakak aku yg sangat garang bila marah, tapi sangat baik bila hepy....ameer...adik lelaki aku yg teramat degil..tetapi seorang yang pandai menasihati...dan ueen...yang paling bongsu...seorang yang cepat emo...tapi dialah penghibur keluarga...selalu buat orang gelak...sengal tul...
Fatin, kazen aku yang paling rapat...setiap bulan dtg umah..hehhee...xdelah stiap bulan...cuma macam selalu la gak...best fren aku dari kecik...rahsia kami dari kecik sampai skunk simpan...hehehe...kami da berjanji..kalo terbongkar...kami leh bunuh satu sama lain..hehehe...xmingkin kot..ngee...teah sengal...sesengal ko..ko tetap jadi penasihat aku kan...hehe
Ain..sahabat aku dari sem 1...1st yang aku kenal..dia lah...mula2 ...lemah lembut...baik sesangat...sampai dalam fikiran aku "ko xpenah wat dosa ke??"...begitu sekali...huhu...innocent girl...sayang dia..sebab dia jujur...sampai skrg kawan...kekal taw ain!
Syud n Zana....double trouble....sahabat2 baik aku juga....dorang ni...aku berkwan dari sem 1 gak...muka mcm ain...innocent...yang bezanya...ain betul, dorang tak..haahha...tapi, dorang ni memang sekepala dgn aku n memang syg korang weyh...thanks sebab kawan dgn aku...sokong aku...love ya guys!!
Naji...nama yg aku rasa aku je panggil kat kelas...sahabat aku yang da macam adik...sayang dia...manja...suka suh aku picit kening..yup kening...dia ni cepat pening...hehehe...dia la tempat aku mengadu nasib...cinta? yup...tempat aduan cintaku..hehehe...sahabat...semoga kita tetap kekal baik...syg ko naji..hehe...nnt ak sampai umah ko yek..Susah senang aku...susah senang dia gak...vice versa..hehehe
B...sahabat aku dari sem satu gak...ramai2...aku rasa dia lain cikit...cara dia menjadi sahabat aku cukup berbeza...aku sayang dia sangat...mungkin, keadaan tidak mengizinkan untuk kita kekal sebagai sahabatkan b...xpe aku faham...cuma aku doakan yang terbaik utk ko dan keluarga ko...take care...whatever happens..u will always be my best friend...
Wani, Cmon, Nad n Pika....dak 4 orang ni sama sengal dgn syud n zana...tapi best gilak lepak dgn dorang...happening...wani yang terlebih jujur...cmon yang cumel....Nad salah seorang penasihat aku... pika yang otai...tapi muka baik..hehehe..friendship forever ya!
Dak kelas DKA sesi julai 07...thanks taw...seronok kenal dgn korang....
JPK...JPK yang da lama terpahat dalam jiwaku....JPK...my beloved...aku bermula dengan JPK...hidup dgn JPK..insyaallah...tamat poli dengan JPK...Senior dulu dan semasa...thanks..adik2 ku..teruskan perjuangan...
Si dia...aku rindu kau...rindu sangat...tetapi, mungkin ini yang terbaik...ingatlah..kenangan kita itu akan terus terpahat dalam otak aku..aku sayang kau...hehe
Fitri...aku kenal ko da lama...berpisah jauh lebih lama...dan baru mahu bermula sgt sekejap..tuhan lebih sygkan ko kan...Aku redha dengan apa yang terjadi...(Al-Fatihah buat arwah)
Hidup-hidup....karma....
Memang...siapa bilang hidup ni mudah weyh?? No one...except maybe those who have such perfect life might deny..but, i can assure the total of deniers!..hehe
Bnyak sangat yang telah aku lalui....
APA PUT??!! APA YANG KO DAH LALUI TU??!! CITE AHH...GEDIK TOL!
Sorry..i won't and will never...my blog is way too exposed to the outside world...Biasalah...semua orang ada masalah...dan aku sekadar berkias di blog aku..kerana macam ni pun aku da rasa sedikit puas....hah! let out a bit....burn the rest!.hahahha...Aku sayang semua yang mengenali aku...dan terima kasih kerana sentiasa mengikuti blog aku...
TOODLES!

1 comment:

Nurul said...

apa pun ujian kita kat dunia ni, sebenarnya ada 2 kemungkinan je. samade nak jadi kifarah bg dosa2 yg lepas atau pengankat darjat andai kita org beriman. tapi, Allah Maha Mengetahui. Allah Maha Pengampun. Manusia mana pun tak layak jatuhkan hukum. :)
Proses jadi dewasa. Banyak cabaran. Hadapla dengan tenang. 1 hari nnt Put pun akan rasa apa akak rasa skang :).
Gud luck hadapi dengan 100% lebih baik dr akak. :)